Geldzaken

Voor veel mensen komt het einde van het salaris altijd veel sneller in zicht dan het einde van de maand. Met alle problemen van dien. Dat komt, over het algemeen, niet omdat u te wéinig geld hebt (kijk maar eens naar programma’s als “een dubbeltje op z’n kant” waar mensen met riante inkomens financieel toch vastlopen!). Het grote probleem, waar ook altijd het Nibud e.a. op hameren, is dat mensen totáál geen idee hebben waar ze hun centjes aan úit geven. En… dat is erg jammer en totaal niet nodig. Wekelijks lees ik wel ergens iets over mensen die geen flauw benul hebben waar overal rente over betaald moet worden of wat afschrijven van een auto nou eigenlijk inhoud.. Helaas raken steeds meer mensen in de problemen, door het gemak waarmee er gepint kan worden, de onoverzichtelijke te dure hypotheek, de tientallen af te schrijven maandelijks af te schrijven bedragen voor boekjes, tijdschriften en kranten. Vaak wil men ook niet weten voor de partner waar het geld aan uit wordt gegeven; die “paar euro” in de gokkast, of sigaretten, of .. en ga zo maar door.


Als u er makkelijk zelf kunt uitkomen dan is mijn tip: Spreek “zakgeld” af met jezelf/je partner of huisgeno(o)t(e). Elke week, of maand, een vast bedrag “vrij opneembaar”. Steek het contant in je zak, en gebruik dat voor dat kroketje uit de muur, dat pakje sigaretten, het leuke autoblad of die impuls-aankoop die “absoluut niet kon wachten” (…). Laat de pinpas thuis! En dan zul je wellicht merken dat je met die € 10,- of € 15,- per week opeens helemaal niet uitkomt. Want zoals gezegd, de meeste mensen hebben totaal geen idee wat ze uitgeven, zeker niet als je overal de pin- of chip-pas trekt. Vergeet het ‘klein bedrag, pinnen mag‘ maar, daar worden alleen de banken beter van. En daardoor leer je al heel snel anders naar geld te kijken en er beter mee om te gaan. En hou je naar alle waarschijnlijkheid al snel een stukje geld over aan het einde van de maand!

Is de hypotheek uitpluizen, de verzekeringsmap opschonen of het nalopen van de rekeningoverzichten hetzelfde voor u als voor mij latijn... Schuif dan gewoon eens bij ons aan en samen zullen wij zeker een duidelijk en overzichtelijk plaatje kunnen opstellen